24 Mart 2009 Salı

1,5'a 1 kala ve güzel bir haber...

17 aylık oldu bizim pamuş. 1,5 yaşına 1 ayı kaldı. rüya gibi...ondan sonra artık 2 yaşa doğru geri sayıma başlıycaz (çok mu hızlı gidiyorum :))
cerenim her doğan bebiş gibi büyüyor işte.her dakikası bir farklı.yapabildiklerini yazmayı bıraktım ne zamandır çünkü saymakla bitmez eee koca kız oldu.sadece bize çok değişik gelen,şaşırtan yönlerini yazmak en doğrusu diye düşünüyorum.mesela bu aralar ceroş inanılmaz hassas.en ufak şeyde hemen bozulup küsüyor (açıkçası şu an çok hoşuma gidiyor bu,öyle tatlı oluyor ki) kendisine şaka yapılmasını çok seviyor ama dalga geçersek hemen anlayıp küsüyor ve bazen ağlamaya başlıyor.bir örnek vereyim;geçen günlerde yanıma geldi,baştan "anne" diye seslendi sonra ağzını büzüp "önnöö" gibi söyledi.ben de onun gibi yaptım vay sen misin bunu yapan hemen koştu babasının yanına biraz mızırdanarak beni şikayet ediyor :)) neyse sonra gittim sarıldım,öpüştük barıştık...

çok da iyi kalpli,beni öptüğü zaman hemen babasının yanına sokulup onu da öpüyor veya onu öptüyse beni de öpüyor hemen.

cilveli mi cilveli bir yandan da.hareketleri falan tam sıkmalık,ısırmalık keratanın.

bir de bu aralar sorularımıza,olumluysa cevabı kafasını sallayıp hı-hııı diyor.

babasını sabah ve öğlen giderken geçiriyorduk,şimdi de babası paltosunu giyerken oda askıdan istiyor önce paltosunu,sonra sırayla bere ve atkısını (bere ve atkım olmadan çıkmam diyor kendileri :)) sonra da benimkileri gösterip giymemi istiyor mecbur giyiyoruz artık.babayı apar topar gönderiyoruz hemen yoksa takılacak peşine.sonra da baba işe gitti deyip,çıkarıyoruz üzerimizdekileri.

sonunda azı dişlerimiz geldi sayılır.geçen hafta bir alttan,bir üstten 2 diş çıkarmıştı şimdi de üstten 2 azı gösterdi kendini.önceki gece biraz ateşlendi neyseki 1 ölçek calpolle atlattık.yemek yemeyi reddediyor şu dişlerden dolayı.artık sevdiği şeyleri veriyorum önüne kendi yiyor.


unutmadan yazmam gerek biraz önce benim ismimi söyledi çok şaşırdım.uyumak istemiyordu ben de belki beni görünce o da uyur diye uzandım koltuğa.yanıma geldi önce uzun uzun seyretti (kısık gözle çaktırmadan bakıyorum tabi) sonra "seğaap"diyerek hafif hafif sarsmaya başladı.tabi gelde uyuma taklidi yap :) nasıl hoşuma gitti anlatamam...sonra yine bir kaç kez tekrar etti pamuşum...


gelelim güzel habereee...pamuşum doğana kadar birçok okulda,birbirinden çok farklı öğrencilere öğretmenlik yaptım ben.bazı okullarım ikili öğretim,bazıları normaldi.bazı okullar çok modern,bazıları neredeyse yıkılacak gibiydi.çok temiz okullarda gördüm,en pislerini de.kimi veliler vardı çocukları için her şeyi yapmaya hazır,kimileri de vardı ki bahçe kapısında hiç düşünmeden silah çekecek kadar gözü dönmüş.yiboda bile çalıştım...ama hiçbirinde sözleşmeli veya kadrolu olarak çalışmadım.başlarda hiç istemedim kadrolu olmayı nasıl olsa ailemin yanımda,normal bir öğretmene yakın maaş alarak vekil olarak çalışmak yetiyordu.evlendikten sonra da eşimin yanından ayrılmayı hiç istemedim.



ara ara meşgul ediyordu kafamı bazı düşünceler.sonuçta üniversite bitirdim sevdiğim öğretmenlik mesleğini yapmak için ama sabit bir okulum yok.yaşım da ilerliyor tabi her sene...bunun için geçen sene 21.maddeyi işaretleyip tercih yaptık ve sonuç Diyarbakır Eğil'de bir okula atamam olmuştu.şok olduk tabi haritanın orta taraflarda bir yer olur diye düşünürken hiç beklemediğimiz bir yere atamam olmuştu.ceren daha 4 aylıktı ve nasıl giderdim hiç bilmediğim bir yere ve gitmeme kararı aldık eşimle.1 sene cezası vardı bu gitmemenin.bu 1 sene içerisinde atanamıyorsun.

şubat ortasında bitti cezam ve yeni bir atama yapılacaktı.ceren'e hamileyken girdiğim kpss'den şu ana kadar aldığım en yüksek puanı almıştım ve bu puanı kullanmak için son şansımdı.malum ceroşla ders çalışmak imkansız olduğu için bir daha bu puanı rüyamda görürdüm.ben tamamiyle eşime bıraktım tercihleri,doğru dürüst bakmadım bile hatta milli eğitimden onaylatmaya bile gidemedim çok rahatsızdım eşim eve getirdi kağıtları evde imzalayıp geri verdik.aslında çok da umutlu değildik geçen seneki şoktan sonra ama bu sefer 21.maddeyi işaretlemedik.eşimle gideceğimiz daha büyük illerde özel okullara falan bakarız diye düşünüyorduk artık ve perşembe günü hiç beklemediğim bir anda,ben ceroşla ilgilenirken eşim "atanmışsın" demez mi bu sefer sevinçten şok olduk :)) zaten tercihler istediğimiz yerlerdi ve atamam Kocaeli Darıca'da merkezde bir okula oldu...

eşimin büyük ablaları da orada en azından bu sene biraz onlarda misafir oluruz.zaten eşimin geçen seneki ve bu seneki izinleri duruyor.artık yazın eşim mazeret tayini isteyecek inşallah olur ve yakın bir ilçeye olur umarım çünkü Darıca'da adliye yok.çerkeş 3. bölge ve biz buradaki süremizi daha tamamlamadık ve yakın ilçeler hep 2. bölge...en azından 1 sene çalışmış oluyor ama ne yapacakları belli olmaz tabi.3.bölge de var ama ters kalıyor,neyse zaman gösterecek her şeyi.ben göreve başlayınca babası ceroşla ilgilenecek bu senenin bitmesine zaten çok az kaldı ama seneye bakıcı bulmamız gerek ve şimdiden canım çok sıkılıyor (insanoğluna yaranılmıyor gerçekten.istediğimiz bir şey hem olsun diye dualar ediyoruz,hem de olunca eee şimdi nasıl olacak diye hayıflanıyoruz en iyisi her şeyi oluruna bırakmak herhalde.)yani bir yandan sevinirken bir yandan üzülüyorum ama en azında 2 yaşına kadar tamamen ben ilgilenmiş olucam pamuşumla ve okulda ikili öğretim olduğu için gün içerisinde kısa süre için bırakmış olucam...

ne diyelim,her işte olduğu gibi hayırlısı olsun bakalımmm...

33 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba,

Pamuşa kocaman maaşallah, demek şimdiden başladı cilvelere, nazlara:) Bu arada dişleriniz de hayırlı olsun, devamı kolaycaa çıkar inşallah.

Sİzin de tayin konusunda hakkınızda hayırlısı olsun.

SMİLENA dedi ki...

çok sevindim .gönlüne göre olmuş herşey .hem cerende senden ayrı kalmadı.ilk iki sene en önemli dönem bence.çok sevindim hem mesleğini de yapma şansın olacak.harika bir haber.
şimdiden tebrikler.pamuşa da kocaman öpücükler..

meleklerim ve ben dedi ki...

Serap'cım hayırlısı olsun.Allah gönlüne göre versin.Anneler için en güzel meslek öğretmenlik bence.
Hem artık Ceren'de büyüdü bakıcı bile bulamasan kreşe verirsin.
Öptüm.

cavidan dedi ki...

hayırlı olsun canım..gerçekten pamuğun şansına tayinin gayet güzel bi yere çıkmış. inşallah eşininde tayini çıkar ufak tefek pürüzleri halledersiniz.
ha doğdu doğacak derken bizim minnolar 1,5 yaşlarına geldiler. yazdıklarını okuyunca eren gözümün önüne geldi. kızlarımız daha cilveli oluyorlar gerçi ama bizimkide atkı bere ne bulursa getiriyor hadi gidelim diye.
daha nice aylara...
sevgiler.

mummy dedi ki...

Hayırlı olsun Serapçım..Kocaeli benim ilk görev yerim..İyi bir yere çıkmış tayinin mutlaka değerlendir..Şimdi ceren için üzülebilirsin ama bence de kadrolu bir işte ve devlette çalışmak kadın için en iyisi emin ol..Ne kadar çzbuk başlarsan o kadar iyi olacak..
Sevgiler..

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ohh ya güsel haberler duymak çok gsl:)

senin adına çok ama çok sevndm Bu biiir ceroş yiine çok tattlı buda iki:) deemek adını söylüyor he seğaaap diye ağzını yerim ben onunn ssevgiler.

kubra zeynep kara dedi ki...

yenı dısınız hayırlı ugurlu olsun ayrıca maslalah cok sırın bır kızınız var

Eylm-Sdnz dedi ki...

ne tatli olmus pambus yesinler..pek vakit bulamiyorum blog yazmaya ve okuyup yorum birakmaya..en azindan bi ugrayip cikiyorum ama senin tayin olayini okuyunca cok sevindim..darisi basima canim..opuyorum cok..

AYÇA dedi ki...

Ne kadar güzel denk gelmiş.Tanıdıkta var.İşte her işte bir hayır var derler.Sizin adınıza çok sevindim.17.ayınızıda kutlarım.

benimkuzum dedi ki...

hayırlı olsun , herşeyin gönlünüze göre olmasını dilerim , güzel cern 'i öptüm yanaklarından sevgiler

annesininoglusu dedi ki...

hayırlı olsun.
aramıza hoşgeldin:))

aysarayı dedi ki...

çok sevindim...ne güzel olmuş..iyi ki de geçen sene gitmemişssssssin Eğil e....kısmetin bekliyomuş seni zaten...

уαѕємin... dedi ki...

onun cilvelerini nazlarını yesin teyzesii : )) 2 ye doğru saymak için biraz erken değil mi serapççım :)) bi 3 ay daha geçseydii

ataman da hayırlı olsun canıımm :))) şans die buna denir işte

öpüyoruz cnm

derya dedi ki...

serapcığım tayinin hayırlı olsun inşallah herşey gönlünce olur pamuk şekerde kocaman olmuş maşallah işe başlamak daha kolay olur herhalde

eviminnuru dedi ki...

kıyamam kuzucuğa annesi çalışçakmıymış amane mutlu size ki öğretmenlik gibi mesleğiniz var rabbimin izniyle sizde minik meleğinizde mutlu olursunuz inşallh
sevgiler

zehra dedi ki...

ne guzel haberler pamugum anneyle daha guzel ve cok vakıt gecırecek demmekı ayrıca masallah ne kadar guzelsın pamugum benım :)

zehra dedi ki...

ne guzel haberler pamugum anneyle daha guzel ve cok vakıt gecırecek demmekı ayrıca masallah ne kadar guzelsın pamugum benım :)

Sevil-Kaan dedi ki...

Hayırlı olsun arkadaşım, ne güzel Allah gönlüne göre vermiş, çok sevindim senin adına. Benimde bu aralar önce vermem gereken zor bir sınav ve hemen ardından staj var. Hatta eşim kitaplarımı bugün getirdi. Bende senin gibiyim. Bir yanım çok isterken bir yanımda Kaan'ı bırakmak istemiyor. Ama şükredelim halimize bebeğini kırk günlükken bırakıp işe gitmek zorunda olan anneler var. Zaten neymiş önemli olan çok zaman değil kaliteli zaman geçirmekmiş:) E inşallah diyorum canım benim. Çok uzun bi yorum oldu. Öpüyorum Pamuşu her zamanki gibi çok tatlı:)Sevgiler...

çise ve annesi... dedi ki...

hayırlı olsun inşallah herşey istediğiniz gibi olur,Ceren büyüdü artık iki sene çok önemli bir dönem bundan sonrası kolay ceren kreşe anne işe ikiniz için de hayırlı olsun tekrar....

Melek Duru'nun annesi dedi ki...

maşallah pamuş'a,doğsalar 6 ay,1 yaş derken 2 yaşa doğru gidiyorlar...öpüyorum tatlı ceren'i pamuk yanaklarından

tayinin hayırlı olsun canım olayların isteğin yönde gelişmesine çok sevindim tabi bizim oralara geliyor olmana da

sevgiyle kucaklıyoruz sizi:)

Happy Mixy dedi ki...

hayırlısı olsun size.Bakıcı konusunda da bence pamuşun okul vakti gelmiş.Tanımadığın birine bırakmaktansa eğleneceği,oyun oynayaağı ve arkadaşlarının olacağı bir oyun grubuna vermen en sağlıklısı diye düşünüyorum.sevgilerimle...

Sermin dedi ki...

Çok sevindiiiiim. ne güzel hayırlsı olsun işin. ben de 2 kez gitmedim. izmit ve şırnak çıktı. peki istanbul çıkmıyor mu çünkü çok açık var istanbul'da?

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Canım çok çok sevindim atanmana, ben seni çalışıyorsun sanıyordum. Gerçekten çocukla hiçbirşeye çalışılmıyor, bu puanını değerlendien çok iyi olmuş.

Olsun hiçbişeyi dert etme hepsinin çaresi bulunur.
Bian önce çalışmaya başla, her geçen gün işler zorlaşıyor, özlük hakları elimizden alınıyor.

Tekrar tebrik ediyorum, işlerinde ve işlemlerinde kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler

aybike dedi ki...

Canım ne güzel bi haber böyle.Senin adına inanılmaz sevindim.Hayırlı olsun canım.Hiç üzülme bence dediğin gibi pamuş 2 yaşına girecek .Kocaeli hem bizede yakınlaştın canım yaa.Ne güzel ben sana gelemedim sen bana gelirsin:))

Cerenin dişleride hayırlı olsun.
Ne güzel gelişmeler var hepsine yorum yazasım geliyor.Alınganlığı,hassaslığı herşeyi çoook tatlı bu pamuşun yaa..
Çok çok sevindim canım.
İnşallah bundan sonrada herşey güzel gönlüne göre olur.
Bende ne kadar sevindiysem kelimeler birbirine girdi..
Kocaman öptüm sizi..
sevgiler..

denizanasi dedi ki...

ben de şu sıralar bu sınavlara merak saldım. girmek istiyorum. ama nasıl olacğını henüz tam anlamış değilim..

Betül dedi ki...

Serapcım tayin işine çok sevindim.Darısı bekleyenlerin,en baştada benim kardeşimin başına..Bizede yaklaşıyorsun artık:)

KEO dedi ki...

Harika bir habermiş gerçekten!Hadi gözün aydın canım;)

siyap dedi ki...

güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
hepinize kocaman sevgileeer...

Ayça dedi ki...

Ne güzel olmuş. Sevindim doğrusu. Hakkınızda hayırlısı olsun. Çalışmak en iyisi.

aybike dedi ki...

Canım nerelerdesin?
Yoğunsun galiba ama özledim pamuşumu:))

TAZE NANE dedi ki...

Hayırlı olsun.
sevgiler.

Demet dedi ki...

çok tatlı olmuş pamuş.. karakterleri de ortaya çıkıyor yavaş yavaş di mi.. büyümelerini izlemek zor ama bi o kadar da keyifli..sevgiler :)

eyerhagu dedi ki...

oy oy yerim ben onu bebeklere dayanamam hiç hele kız çocuklarına hiç dayanamam çok şeker maşallah ALLAH nazarlardan korusun inş öptüm canım