23 Eylül 2008 Salı

kocaman "11"

pamuşum 11 aylık oldu...tatlılığına tatlılıklar katarak da büyümeye devam ediyor.bu aylar için "tam sevmelik zamanları" derler ya, hani artık küçük diye aman incinecek aman bir yerine bir şey olacak telaşlarının azaldığı aylar bitince ve poposuna pat pat vurmalar,gıdıklamalar,oyunlar onu çok güldürmeye başlayınca bunun doğru olduğunu anlıyor insan...


pamuşumuz 1,5 aydır çok değişti,sanki kocaman bir insan gibi yani yavruluktan çıkmış gibi...her şeyi anlıyor,şakalara gülüyor...yaptığımız bir şey hoşuna gidiyorsa hemen o da taklidini yapıyor ve bi daha bi daha karşılıklı sürüp gidiyor bu.

uzun zamandır pamuş artık babasını kapıdan el sallayarak uğurluyor,o giyindi mi daha kapıya gitmeden anlıyor gideceğini ve hemen el sallamaya başlıyor :) kendi de giyinip kapıya yöneliyorsa kucağımızda,hemen arkada kalanlara bay bay yapıyor ...

müzik çalınca dans etmeye devam ediyor,artık alkış eşliğinde...

yine işaret parmağını istediği bir şeyi almak için veya göstermek istediği bir şey varsa kullanmaya devam ediyor.

bu aralar en komik hareketi ise; yapmasını istemediğimiz bir şeyi yaparken veya gitmesini istemediğimiz bir yere giderken hemen karşıdan "ceren hııııı"diye parmağımızı sallayarak sesleniyorduk.şimdi yine aynı şeyleri yapmadan önce bize dönüp "hııı" diyor ve o da parmağını bize sallıyor :))) artık o tonla "ceren" dediğimizde hemen yapmaması gerektiğini anlayıp o tatlı "hııı"sıyla birlikte parmağını sallıyor ve vazgeçiyor.

hele geçen gün öldürdü beni gülmekten.odasında yeni uyanmış,ayağa kalkmış etrafa bakınıyordu.ben de uyandığını görünce hemen içeri gireyim dedim aniden benim sesimi duyunca bir korktu hemen bana kaşlarını çatıp parmağını sallamaya başlamaz mı :))) "niye böyle aniden girip beni korkutuyorsun" diyor kendince...:))))

eline yemesi için bir şey verdiğimizde de, "güzelmiymiş kızım diyorum" iki yana sallanarak "mmmmhhhh" yapıyor ve etrafındaki herkesi güldürüp duruyor.bunu 1-2 kere karşısında yapmıştım hemen kapmış.

bu arada böyle ipli şeylere bayılıyor ağzına alıp emiyor hemen :))

geçen pazartesi günü Ankara'ya gittik.bu oyuncaklara bir oturtalım dedik hoşuna gitti :)


topla karşılıklı "attııı"lar eşliğinde oynayıp duruyoruz."abi,abla" demeye de başladı bu aralar.desteksiz durma sürelerimiz de ilgilendiği bir şey varsa karşısında 8-9 saniyeyi buluyor ama aklı başına gelince hemen emeklemek için yere oturuyor...

yani bu aralar gördüğü her şeyi hemen öğreniyor algıları çok açık maşallah!...bizden şimdilik bu kadar,cuma yola çıkıcaz Manisa'ya doğru oradan da İzmir'e geçicez inşallah.hazırlıklara başlamam gerek,eee havalar çok soğudu buralarda artık daha sıcak memleketlere göç etmemiz gerek :))

16 yorum:

Sermin dedi ki...

Artık video kamera gibidir o. Herşeyi kaydeder, oynarken dinlemiyormış gibi yapar ama bir yandan radarlar açıktır hep, Sürekli kayıttadır.
Yaa kış geldi buralara. Çok soğuk çok.. Yeni ciciler alma zamanı.
Öptük pamuşun pamuş kollarındaki boğumlarından :))

Mısır Patlağı :) dedi ki...

:) canım benim hayırlı olsun 11 ayınız sizde yaklaşıyorsunuz 1 yaşınıza :) yine çok şirin ve akıllı zaten bende nazlışın bu aralar aklen çok fazla geliştiğini hissediyorum daha bir bilinçli oluyorlar büyüdükçe sevgiler.

SMİLENA dedi ki...

ne çabuk büyüyorlar dimi.yakında bıcır bıcır konuşmaya bile başlıycak.çok şeker maşallah.yanaklarından ısırasım geldi tam bir pamuş.sevgilerle...

annecik dedi ki...

size iyi yolculuklar teyip konumundaki kızımız ne görürse kayıtta desene annesi gerektikcede basıyor playa oynatıyor maş. maş.
1 yaşa 1 ay kala güzel gelişmelerin devamını diliyorum ve kocaman öpüyorum sizi

ZEZE İLE UCİ dedi ki...

ÇOK TATLI MAŞALLAH YAA HERŞEYİ ÖĞRENCEK ŞİMDİİ İLERİYE YATIRIM YAPIYORR. SEVGLER

уαѕємiη dedi ki...

tatlı pamuşum gün geçtikçe güzelleşiyor annesi

maşaşllah kuzuma hafızaları okadar güçlü ki çok dkakt etmek gerekiyor hareketlerimize tavırlarımıza

öpüyorum tatlı pamuşumu

meleklerim ve ben dedi ki...

Kocaman bir MAŞALLAH pamuk şekerime.
Minicik işaret parmağı gözümün önüne geldi şimdi.Yerim o tatlı pamuş parmakları...
Kocamaaaaan öpücükleeeer.

gülücüklerim benim dedi ki...

Kocaman Pamuş'a kocaman öpücükler, İyi yolculuklar, bol bol gezin, bol fotolor çekin, bekliyoruz.

KeLeBeK dedi ki...

maşaAllah pamuşa 11 aylık oldu hee her geçen gün büyüyorlar tatlı tatlı şeyler yapıyorlar gel beni ısır sev diyorlar bunlar yaa :)

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

maşaallah 11 aylık pamuşa. her geçengün bi tatlılaşıyo bi güzelleşiyo maşaallah maşaallah...
bu aylar çok tatlı oluyo bebekler. farkına varıyorsunuz güzelliklerin. sizi taklit eden konuşunca tepki veren :D
güzel bir tatil dilerim...

muko dedi ki...

maşallah sübhanlaah tatlı pamuşa:)
günden güne çok tatlı oluyor çokkk..

hayırlı yolculuklar..

Adsız dedi ki...

maşallah kocaman kız olmuş canım ya çok tatlı..

zehra dedi ki...

ayy bebegım benım ne sekersın sen boyleeee
masallah masallah kocaan olmus bebegım benım

senem dedi ki...

Pamuscum buyumus valla... yuz ifadesi bile degismis, cok guzeldi, daha da guzellesmis... masallah ona ve guler yuzune...

Esin dedi ki...

Öncelikle kocaman maşallahhhhh.
Siyap bu kıza ne veriyorsun bilmiyorum ama maşallahı var.Formülü bize de söyle benim oğluşa da uygulayayaım :)
şimdiden ii tatilller ,ii bayramlar :)

Sevil-Kaan dedi ki...

Maşallah Pamuş'a. Demek 11 aylık oldu ha. 1 yaşınada az kaldı. Geçenlerde eşime Pamuş'u gösteriyorum, blog aleminin güzeli diye:)o da çok sevdi. Allah nazarlardan esirgesin inşallah. Öpüyorum Pamuşu...
Sevgiler
Bir PAMUŞ hayranı:)